Ny villa i Lindved

Arkitekt Vejle

Ny villa i Lindved

Arkitekt i Vejle designer ny villa i Lindved inspireret af stilen fra 50’erne og detaljer fra Jørn Utzons hus, der startede sin opførelse i 1952.

Det konstruktive og funktionelle grundlag i kombination med følsomhed over for lys, skygge og farve er udgangspunktet for dette byggeri.

Der er kontakt med naturrummet uden om huset, sol, udsigt og læ. Hele nordsiden af huset er lukket og der er helt åben glasside mod sydvest. Dette som var hele grundidéen i Jørn Utzons hus fra 50’erne. Det er med respekt for 50’ernes arkitektur og traditioner for brug af naturlige materialer og lysindfald, denne villa er tænkt opført. En arkitektur der stadig den dag i dag, er meget anvendt, en meget tidløs arkitektur. En organisk arkitektur hvor man ønsker sig større overensstemmelse med naturen udenfor og livet indenfor.

Der er detaljer, hvor husmuren fortsætter efter taget slutter og udhæng på det flade tag der giver ly for vejr og vind. At husmurene fortsætter ud i naturen er også et forsøg på at få skabt forbindelse mellem ude og inde. Dette er også hensigten med de store vinduespartier der går fra gulv til loft uden murværk over både inde og ude. Facaderne er kombineret med sort træ og gule mursten med spil. Sorte trælameller udvendig på terrassen der giver et flot spil, men også hjælper til solafskærmning. Indvendig er der også trælameller fungerende som en delvis skillevæg mellem alrum og stue, disse udføres som egetræ med naturolie, for at give varme til villaen og tænkt til at få skabt en forbindelse mellem inde og ude. Denne villa bærer præg af en forkærlighed for, sammensætningen af træ og mursten, der giver et lidt blødere og mere naturligt helhedsindtryk.

I samarbejde med en havearkitekt, er der også skabt rum udenfor, stadig lukket mod nord med muren der fortsætter og åben mod sydvest, det ene rum med bålsted integreret i træterrassen.

Læs mere om nørrebo frandsen, der også arbejder som arkitekt