Bæredygtighed

Hos tegnestuen nørrebo frandsen tror vi på en fremtid med mere omhu og tanke for den verden vi lever i. Arkitektur og rådgivningen bag har stor indflydelse på det klimaaftryk vi sætter. Det betyder at vi tager stilling og gennem analyser og en klar metodik kan hjælpe dig til både konkret og målbart bæredygtigt byggeri.

 

Bæredygtigt byggeri vinder mere og mere indpas i folks bevidsthed, når der skal bygges – ikke mindst fordi byggeriet er og bliver en af de største syndere, når det gælder forværring af vores klima. Bæredygtighed handler både om at tænke over den miljøbelastning, som bygningen giver fra opførelse til nedrivning og at sikre at bygningen er god at opholde sig i.

 

Men først og fremmest er god arkitektur med til at sikre, at der træffes de rigtige beslutninger om at nedbringe bygningens energiforbrug og nedbringe behovet for opvarmning og elektricitet, og sørge for den rette mængde ventilation. Valget af materialer spiller også en stor rolle for boligens bæredygtighed og der findes i dag en masse bæredygtige byggematerialer på markedet, som kan medvirke til at nedbringe belastningen for miljøet. Det er også værd at indtænke materialernes holdbarhed, og hvordan bygning kan og skal vedligeholdes. Sidst men ikke mindst er det også muligt at indtænke elementer som solceller, jordvarme eller regnvandsopsamling på en måde som kommer både boligejer og miljøet til gode.

 

Bæredygtig arkitektur skal altså sikre at boligen er funktionel, rar at være i og at den kan indrettes til at opfylde både dine behov og fremtidens.

Arkitektur

Arkitekturen vil altid være det vigtigste for os. Vores overordnede vision er at skabe rum for bedre liv! Det indebærer både fokus på detaljerne, materialerne og overblik over helheden samt sammenhængen med omgivelserne. God arkitektur bidrager til en positiv samfunds- og byudvikling, hvor vi sammen kan se muligheder, sprænge grænser, blive inspirerede og udvikle os.

 

Det er en klar tendens, at vi i højere grad end tidligere vil have unikke hjem, med et personlig præg.  Vores boliger skal passe til os og vores måde at leve på. Måske har man oven i købet investeret i en enestående grund. Det kræver noget særligt, som det kan være svært at finde i kataloget med færdig  tegnede huse.

 

Mange tror fejlagtigt, at det er voldsomt dyrt at få et arkitekttegnet hus. Det behøver det ikke at være, vi har hjulpet mange med et byggeprojekt, hvor de ender med en bolig, der passer som en skræddersyet habit til lige præcis dem.

 

Boligen er det sted, vi tilbringer det meste af vores tid. Det er her, vi opholder os privat, slapper af og samler venner og familie. Samtidig er det her, vi har den første erfaring med arkitektur – både oplevelsesmæssigt, og når vi skal tage stilling til, hvordan vi vil vedligeholde, renovere, bygge til eller om i vores hus. Ved et typehus tilpasser du dig huset. Et arkitekttegnet hus er derimod lavet lige præcis til dig. Det føles helt specielt at bo i et hus, som ingen andre i hele verden har. Der er ingen forudbestemte konstruktioner, som der er i typehuse.

 

Det er kun fantasien og budgettet, der sætter grænserne for et byggeprojekt der er arkitekttegnet. Lad os hjælpe jer med at få det arkitektoniske overblik på jeres drømmebolig, hvor økonomien er tænkt ind fra starten.

Potentialer

Vi tager højde for omgivelserne i det enkelte projekt, grundens specielle potentiale skal altid vise sig i de arkitektoniske udtryk på det færdige arkitekttegnede hus. Vi søger at få tidens teknologiske muligheder med, på samme tid med respekt for håndværkets tradition afspejlet i nye spændende løsninger.

 

Et arkitekttegnet hus har integritet. Det er udstyret med sin egen personlighed – sin egen stemning, som smitter af på dem der bor der og dem der besøger det. Der er utroligt mange ting, som skal stemme overens for at denne personlighed opleves som en, man har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med og fortsætte forholdet til, selv efter mange år. Det handler om, hvordan lyset falder, hvilke materialer der er blevet brugt, hvordan indeklimaet er, hvordan det er disponeret og indrettet, hvordan de indre sammenhænge er, og hvordan det hænger sammen med omgivelserne. Det handler om arkitektur!

 

Der findes i dag rigtig mange forskellige hustyper. Hvilken skal man vælge? Mange vælger ud fra hvad de kan identificere sig med, hvilket som et udgangspunkt ikke er forkert. Det man dog altid skal have med i sine overvejelser, er beliggenheden af sit nye hus. Hvor bygger man henne? Hvad ligger grunden op til? Er grunden skrånende hvor terrænet skal tænkes ind eller måske helt andre omgivelser der skal tænkes ind? Hver grund er unik, ligesom vores kunders ønsker og behov er unikke. Det er dette vi som udgangspunkt vil arbejde ud fra, hver gang vi starter op på et nyt projekt.

Horstedvej403_Vejle_15A8900

Tryghed

Bygherrerådgivning kan være en enorm hjælp, når man som bygherre bærer et stort ansvar – uanset om man er privat eller offentlig bygherre. Der er mange faser man som bygherre skal igennem, inden et byggeri står færdigt. Igennem hver enkelt fase er der mange ting at forholde sig til, og det kan være svært, specielt for den private bygherre at gennemskue det hele, og hele vejen igennem forløbet holde overblikket.

 

For private der enten drømmer om renovering, tilbygning på deres bolig eller måske påtænker at bygge nyt hus, kan det i høj grad være både rentabel og betryggende at tilknytte en bygherrerådgiver.

 

Tegnestuen har gennem mange år arbejdet med private kunder, hvor vi lige fra idéoplæg til færdig projekt har været med som både arkitekt og rådgiver. Vi kender faldgrupperne, og har stort kendskab til branchen, hvorfor vi vil være en stærk medspiller for familien der går med nye boligdrømme. Vi ved, hvor vigtigt det er helt fra starten, at forventningsafstemme kundens ønsker, så vi på design, funktionalitet og budget er enige om projektets forløb. For os er både en effektiv projektgennemførelse, overholdelse af de aftalte budgetter og et godt design afgørende for et godt resultat.

 

Med mange års erfaring i den udførende del af branchen, har vi indgående kendskab til markedets faldgrupper og prisniveau for udførelsen, så vi som rådgiver, kan hjælpe vores kunder bedst mulig i mål med et arkitekttegnet hus. Vi ved derfor hvor vigtigt tillid og forståelse mellem kunden og tegnestuen er, for at vi sammen kan realisere kundens drøm om, at få et arkitekttegnet hus.

 

Et møde med os er uforpligtende, så går I med nye boligdrømme og ønsker at vide lidt mere om bygherrerådgivning, så kontakt os endelig, og hør om de muligheder der er.